Gå direkt till innehåll
Rasta Group tillträder fem nya restaurangrörelser!

Pressmeddelande -

Rasta Group tillträder fem nya restaurangrörelser!

Rasta Group tillträder fem nya restaurangrörelser!

Från och med idag, den 1/10 2015 har Rasta Group tillträtt de fem restaurangrörelserna Skansens Restauranger, Dramatenrestaurangerna och Haga Forum i Stockholm, Trädgår’n i Göteborg och Rådhuskällaren i Malmö. Förvärvet innefattar även fastigheten Solna Haga 2:14 i Hagaparken där Haga Forums verksamhet bedrivs.

Rasta Group har förvärvat rörelserna från Ligula Hospitality Group/Profilrestauranger.

Information om rörelserna kan hittas under:

www.dramatenrestaurangerna.se

www.skansensrestauranger.se

www.hagaforum.se

www.radhuskallaren.se

www.tradgarn.se

Kommentar Ligula Hospitality Group, VD Uwe Löffler:

- Som ett led i utvecklingen och renodlandet av verksamheten i Ligula Hospitality Group har vi tidigare beslutat att sälja den fristående restaurangverksamheten i koncernen. Försäljning av Viljagruppen AB med dessa rörelser är en del av detta.

Rasta Group är en mycket bra köpare som kan fortsätta utveckla dessa rörelser medan vi renodlar och utvecklar våra hotellrörelser. Vi har haft fantastiska år med dessa rörelser och kommer givetvis att följa deras fortsatta utveckling inom Rasta.

Genom de senaste årens förvärv samt det managementavtal som tecknades i början av året så har vi vuxit till 28 hotell inom Ligula Hospitality Group.

Kommentar Rasta Group, VD Ulrik Svartborn

- Vi har under en tid letat efter ett nytt affärsområde som kan ge oss en breddning inom restaurangsegmentet där vi även kan få ut ytterligare synergieffekter från redan befintlig verksamhet. Förvärvet är ett steg i vald riktning efter 2014 års renodling av Rasta Groups verksamhet.

Vi är väldigt glada över att det nya affärsområdet blir Viljagruppen AB. Restaurangerna är några av Sveriges mest välkända och ligger i historiska lokaler. Ta Skansen med sina ca 1,5 miljoner besökare per år till exempel, där driften innebär allt från kioskerna och grillarna till restaurangerna och julborden.

Gärde Wesslau samt Litigate advokatbyrå har agerat juridiska rådgivare i affären.

Kontaktpersoner:

Ulrik Svartborn, VD Rasta Group, 0702-544818

Uwe Löffler, VD Ligula Hospitality Group, 0708-114672

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Rasta Group AB äger och förvaltar bolag inom servicenäringen. Bolaget har sitt säte i Göteborg och är listat på Alternativa aktiemarknaden.

Rasta Group omfattar dotterbolagen Rasta Sverige AB och Ullevi Restaurang & Konferens i vilka affärsområdena serviceanläggningar och arenarestauranger.Bolagets nuvarande verksamhet började 2004 med affärsområdet serviceanläggningar. 2007 utökades verksamheten med arenarestauranger. Från 2015 ingicks ett franchiseavtal med Burger King® som för tillfället är under uppbyggnad.

Presskontakt

Anna Dahl Tillander

Anna Dahl Tillander

Presskontakt Marknad / Kommunikation